Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) kapsamında “Yangın ve KBRN” tatbikatı gerçekleştirildi.
24 Kasım 2023

IMG_4400.JPG

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) kapsamında  “Yangın ve KBRN” tatbikatı gerçekleştirildi.

Kırmızı kod (yangın) senaryosunun işlendiği tatbikatta hastanemiz hemodiyaliz ünitesinde senaryo gereği, bilinmeyen bir nedenle çıkan yangına müdahale, yangından etkilenen hastaların tahliyesi ve yangına müdahalenin yönetimi, önceden yapılan Hastane Afet ve Acil Durum prosedürleri kapsamında uygulamalı olarak yapılarak, tatbikat başarılı bir şekilde sonlandırıldı.

Eş zamanlı olarak Hastanemiz Patlayıcı Parlayıcı Madde Deposunda ise kimyasal, biyolojik, rodyojik, nükleer kazalar (KBRN) FORMALDEHİT  kimyasal maddenin, görevli personel tarafından düşürülmesi, sonucunda saçılma, sıçrama olduğu ve bunun sonucunda bulaşın oluştuğu, personelin etkilendiği, TURUNCU KOD’un aktive edilerek etkilenen personele KKK ( Kişisel Koruyucu Kıyafet ) ve ekipman giymiş Çevre sağlığı personeli ile müdahale edildiği, yaralı olan personelin Dekontaminasyona tabi tutulmak üzere Hastanemiz Acil Servisi girişinde bulunan KBRN Dekontaminasyon Ünitesine götürüldüğü, toksik maddeden arındırılan hastanın tedavisine devam edilmek üzere Acil Servis Kırmızı alana intikal ettirildiği, kazanın yaşandığı bulaştan toksik hale gelen depoda görevli personel tarafından ölçüm ve temizlik yapıldığı dekontaminasyon ünitesinin önemi konularının işlendiği başarılı bir tatbikat gerçekleştirilmiştir.

Uygulamalı Saha Tatbikat sonrası Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi yetkilileri ve Hastane üst yöneticilerimiz durum değerlendirmesi yapılarak tatbikat sonlandırılmıştır. Tatbikatta Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü gözlemcilerine Hastane yöneticilerimize ve katılım sağlayan personellerimize teşekkürlerimizi sunarız