Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Doğumhane Biriminde Doğum Destekçisi Uygulaması

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ KOCAELİ DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ DOĞUMHANE BİRİMİNDE DOĞUM DESTEKÇİSİ UYGULAMASI

Hastanemiz Merkez Bina ve Alikahya Yerleşkemizde anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini arttırmak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla yürütülen anne dostu hastana çalışmaları kapsamında Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü Koordinatörlüğünde doğumhane birimizde anne adaylarımıza “Doğum Destekçisi Uygulamasına” başlamıştır.

Doğumhane de uygulanmaya başlanan doğum destekçisi hizmeti, hastanemizde eğitimli ebeler tarafından gebelere doğum öncesi, doğum sonrası ve doğum sonu dönemde fiziksel, duygusal ve bilgisel destek sağlanmaktadır. Doğum destekçilerinin en temel görevi doğum yapan annenin ihtiyaç duyduğu kutsal ve mahrem olanı korumaya yardımcı olmaktır. Anneye ruhsal ve fiziksel destek verip onu cesaretlendirir, anneye doğum dalgalarıyla daha kolay başa çıkması için nefes tekniklerini, ilaç dışı rahatlayıcı teknikler ve masaj tekniklerini uygulayarak anne adayına destek olmaktadır. Bu uygulamayla doğumların kısa sürede gerçekleşmesi, anne adaylarının memnuniyetinin artması, sezaryen oranlarının düşürülmesi hedeflenmektedir.

Bebek Dostu Hastane unvanına sahip olan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi anne ve bebek odaklı hizmet yaklaşımını ilke edinerek anne dostu hastane olabilmek için çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir.