Derince Eah Farmakoloji Polikliniği Hastaları Bilgilendiriyor

Derince EAH Farmakoloji Polikliniği Hastaları Bilgilendiriyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2015 yılı itibariyle hizmete girmiş olan İlaç Danışma Polikliniğinde Uzm.Dr. Emine Bektaş ve Ecz. Göksel Öztürk görev almaktadır. Poliklinikte hastalara çoklu ilaç kullanımında destek verilmesi amacıyla ilaçları nasıl kullanacakları, ilaçların birbirleri ile etkileşimleri olup olmadığı, yan etkilerinden de bahsederek hangi saatlerde ve aralıklarla kullanacakları konusunda bilgi verilmektedir. Bu bilgiler aynı zamanda kayıt altına alınarak hasta ilaç profili çıkarılıp takibi yapılmaktadır. Ayrıca gebelik döneminde kullanılan ilaçları değerlendirilen hastalar fetüs(anne karnındaki bebek) için risk taşıyıp taşımadığı hakkında bilgilendirilmektedir.

Konu ile alakalı bilgi veren Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorundur. Biz de bu sorunu azaltmak ve kanıta dayalı sağlık hizmetlerini geliştirmek adına, hastalarımızın yaşam kalitesini iyileştirmek, olası komplikasyon ve etkileşimleri önlemek ve tedavi maliyetlerine pozitif katkı sağlamak amacını düstür edinerek Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz” diye konuştu.