Hastanemiz “Yaşama Umut” İçin Çalışıyor

Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi “Yaşama Umut” İçin Çalışıyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin yoğun bakım servisinde yatmakta olan hastanın organları, diğer insanlara yaşamak için umut oldu.  Hastanede erişkin yoğun bakım servisinde yatan hastanın  beyin ölümünün gerçekleştiği  "Beyin Ölümü Tespiti Kurulu" tarafından tespit  edildi. Organ bağışı konusunda aileyle yapılan görüşme sonrasında diğer insanların yaşamına umut olması  yönündeki kararlarıyla aile onayı alınmış ve bu ulvi karar sonrasında hızlı bir şekilde  Marmara bölge koordinasyon merkeziyle organizasyon sağlanmıştır.

Hiç vakit kaybetmeden  Doku ve Organ Nakli Bölge Koordinatörlüğüyle iletişime geçilmiş, hastanın gerekli tıbbi bilgileri iletildikten sonra uygun alıcılar belirlenmiştir. Doku ve organlar, yoğun çalışmalar sonucunda  ihtiyacı olan hastalara ulaştırılmıştır.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici/Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş "Bu ulvi kararı vererek topluma örnek olan aileye tüm insanlık adına teşekkür eder, hastanemiz adına baş sağlığı dileklerimizi iletiriz" diye konuştu.