Doğum Hizmetleri İstatistiklerimiz

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak "Anne Dostu Hastane" çalışmalarımız devam etmektedir. Amacımız; hastanemizde anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini arttırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetlerine ulaşmalarını sağlamaktır.

Doğumhane ünitemizde mahremiyete dayalı, gebelerin kendilerini rahat hissedeceği tek kişilik odalarımızda doğum yapmaları sağlanmaktadır. Hastanemizde bulunan Doğuma Hazırlık Sınıflarımızda gebelerimize doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası konularında bilgi sahibi olmaları ve bilinçli bir şekilde doğum yapmaları için gerekli eğitimler verilmektedir. Ayrıca tüm gebelerimiz istediği refakatçisi ile (doğum destekçisi) eğitim alabilmekte ve doğum sürecinde yanında kalabilmesi sağlanmaktadır.

Hastanemizde doğum yapan annelerimize deneyimli ve eğitimli Ebelerimiz tarafından gerekli eğitimler verilmekte, bebekleriyle ten tene temas sağlanmakta, ilk yarım saat içinde anne sütü verilmektedir.

Doğuma hazırlık sınıflarımızda verilen eğitimlerle normal doğum özendirilmekte ve normal doğumun tercih edilmesi ile sezaryen oranlarımız düşmektedir.

2015 verilerimiz detaylı olarak aşağıda verilmiştir.

2015 DOĞUM SAYILARI
TOPLAM DOĞUM SAYISI  4395