Derince Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesinde "Çocuklarda Diyabet" Eğitimi Verildi

DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ALİKAHYA YERLEŞKESİNDE "ÇOCUKLARDA DİYABET" EĞİTİMİ VERİLDİ

Hastanemiz Alikahya Yerleşkesi 'nde 14-21 Kasım Diyabet Haftası nedeniyle farkındalık yaratmak amacıyla Çocuk Endokrin Hastalıkları Polikliniğinde tanı konulan ve takibi yapılan "Tip 1", "Tip 2" ve "Bozulmuş Glukoz Toleransı" tanılı çocuklar ve ailelerine yönelik eğitim yapılmıştır.

Açılış Konuşmasını Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Yönetici\Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş'in yaptığı etkinlikte; Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Ayşegül Yüksel  "Tip 1 Diyabet" ve " Çocuklarda Yaklaşan Tehlike: Tip 2 Diyabet", Çocuk Psikiyatri Uzmanı Ekrem Şentürk  "Diyabetik Çocuklarda Psiko-sosyal Yaklaşım", Spor Hekimi Burak Fariz "Diyabette Egzersizin Önemi" ve Diyabet Eğitim Hemşiresi Hülya Kurnaz "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" konularında eğitim vermişlerdir.

Diyabet Etkinliğine  Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Gökhan Nalbant, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Vildan Burç, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Derya Göçmengil ve İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Kamil Tüylüoğlu' da katılmışlardır.

Çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler verilen eğitim nedeniyle aileler  Hastane Yönetimine ve Eğitimcilere memnuniyetlerini  ifade ettiler.