Hastanemizde Diyabet Standı Kuruldu

HASTANEMİZDE DÜNYA DİYABET GÜNÜ NEDENİYLE FARKINDALIK STANDI KURULDU

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 14 Kasım 2016 ‘’Dünya Diyabet Günü’’ nedeniyle farkındalık yaratmak ve bilgilendirme amacıyla Diyabet standı kuruldu.

Diyabet Eğitim Hemşireleri Zeynep EROL ve Derya AKYILDIZ tarafından kurulan standa yoğun ilgi gösteren vatandaşların boy, kilo  kan şekeri ve tansiyon ölçümleri yapıldı. Değerlerinde anormallik saptanan kişilerin Dahiliye ve Diyet polikliniklerine yönlendirmeleri yapıldı ve önerilerde bulunuldu. Diyabet hastası olan kişilerin olası komplikasyonlarından biri olan retinopatiye farkındalığı arttırmak amaçlı göz muayeneleri olmaları için göz polikliniğine yönlendirmeleri yapıldı.

Bu amaçla 30 kişi Dahiliye, 44 kişi Diyet, 33 kişi Göz ve 28 kişinin Diyabet okuluna kaydı yapılarak toplamda 173 kişinin taraması yapıldı. Gestasyonel Diyabet Okulunda eğitimi devam eden gebelerin diyabet günü kapsamında Endokrinoloji Bölümü Uzmanı Dr. Tuğba ARSLAN tarafından kontrolleri sağlandı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici/Başhekimi Doç. Dr. Mustafa GÜNEŞ, Dünya Diyabet Günü nedeniyle hastanemize gelen hastalarımıza yapılan farkındalık ve bilgilendirme çalışmaları nedeniyle emeği geçen tüm çalışanlara teşekkürlerini iletti.