Hastanemizde ''Ameliyat Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı'' Açıldı

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ‘’AMELİYATHANE HEMŞİRELİĞİ SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMI’’ AÇILDI

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak ilimizde ilk defa ‘’Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’’ açıldı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Derince Eğitim Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen açılışa Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İNCİ, Kocaeli İli Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal VARLIKLI, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici/Başhekimi Doç. Dr. Mustafa GÜNEŞ, Derince İlçe Sağlık Müdürü Dr. Vanda ŞİRİN, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Vildan BURÇ, tüm idareciler ile birlikte hastane çalışanları ve program kursiyerleri katıldı.

Hastanemiz Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Vildan BURÇ açılış konuşmasında ameliyathane hemşireliği sertifikalı eğitim programının içeriği ve öneminden bahsetti. Hemşirelerin bilgi, beceri ve tutumlarını arttırmaya yönelik eğitim programlarına öncülük etmekten, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti.

Sağlık hizmetlerinde Hemşirelerin vazgeçilmez rollerinden bahseden Hastane Yönetici/Başhekimi Doç. Dr. Mustafa GÜNEŞ, Derince Eğitim Araştırma Hastanesi olarak ilimizde ilk defa Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’ nı açmaktan onur duyduklarını dile getirdi. Bu programın açılmasında emeği geçen Kocaeli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine, Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğüne teşekkürlerini iletti.

Kamu Hastaneleri Kurumu Kocaeli İli Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal VARLIKLI yaptığı konuşmada, Kocaeli ilinde nitelikli sağlık hizmeti sunumunu arttırmak için Hastanelerde açılacak sertifikalı eğitim programlarının çalışmalarına başlandığı haberini verdi.

Kocaeli Vali yardımcısı Aziz İNCİ ise gerek sağlık problemleri dolayısıyla gerekse iş için sık sık ziyarette bulunduğu Derince Eğitim Araştırma Hastanesi ve çalışanlarından duyduğu memnuniyetlerini dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen açılış kokteyli ile 30 kursiyerin eğitim alacağı sertifikalı eğitim programına, müzik eşliğinde keyifli bir başlangıç yapıldı.