Hastanemizde 20. Yatan Hasta Yakınları Refakatçi Görüşmesi Yapıldı

DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE 20.  YATAN HASTA YAKINLARI GÖRÜŞMESİ YAPILDI

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yönetici/Başhekim Doç. Dr. Mustafa GÜNEŞ’ in göreve başladığı tarihten itibaren düzenli olarak her hafta Cuma günleri yapmış olduğu ‘’Yatan Hasta Yakınları Görüşme Toplantısının’’ 20.’ si Nöroloji ve Üroloji servisi refakatçileri ile yapıldı.

Hastane Yönetici/Başhekimi Doç. Dr. Mustafa GÜNEŞ yaptığı açıklamada ''Bu toplantıların amacı idare olarak kendi eksikliklerimizi, hatalarımızı görmek, hasta ve hasta yakını penceresinden kendimize bakıp empati yapabilmek, aynı zamanda hasta ve hasta yakınlarının idareci, hekim, hemşire, çalışan penceresinden kendilerine bakmayı sağlayıp aynı empatiyi kurabilmektir. Bu sayede iletişim bozuklukları, istenmeyen sıkıntıların giderilmesini sağlamaktır. Hasta yakınları bütün sıkıntılarını ve eleştirilerini rahatlıkla bize iletebilmelidir. Sonuçta eleştirilmekten ve hatalarımızın bize iletilmesinden korkmayız. Bu bize doğru uygulamayı, doğru yönetimi sağlamaktadır, yol göstermektir'' diye konuştu ve hasta yakınlarına öneri  görüşleri için teşekkür etti.