Derince Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Kanser Tarama Standı Kuruldu

DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE KANSER TARAMA STANDI KURULDU

Kocaeli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Derince İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı personeller tarafından ‘‘Kanser Tarama Standı’’ kuruldu.

Ücretsiz taramanın yapıldığı standa başvuranlara, dünyada 50-70 yaş arasında en sık rastlanan kanser türü olan kolerektal (bağırsak) kanseri taraması için  kitler verilerek ücretsiz olarak taramaları yapılıyor. Meme kanseri ve rahim ağzı kanseri için ise hastalar, KETEM’e yönlendiriliyor ve takipleri yapılıyor.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici/Başhekimi Doç. Dr. Mustafa GÜNEŞ ve Derince İlçe Sağlık Müdürü Dr. Vanda ŞİRİN yaptıkları açıklamada standın kurulma amacının erken teşhis ve farkındalık yaratmak olduğunu belirterek, vatandaşlara kanser tarama standında testlerini yaptırmaları için çağrıda bulundular.