Derince'de Organ Bağışı 4 Hastaya Umut Oldu

Kocaeli Sağlık Bilimleri Üniversitesi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 14.10.2016 tarihinde reanimasyon yoğun bakım ünitesine alınan 16 yaşındaki hastanın organları 4 kişinin hayata tutunmasına neden oldu.

Yattığı gün itibariyle reanimasyon yoğun bakım ekibinin yakın takibi ile hastanın mevcut fonksiyonel durumunda iyileşme olmayıp,‘’Hasta beyin ölümü tespit Kurulu’’ tarafından ‘’beyin ölümü’’ kabul edildi. Organ bağış birimi tarafından yapılan aile görüşmesinde, ailenin diğer insanların hayatlarını devam ettirebilmeleri için evlatlarının organlarını bağışladığı bildirildi.

Kalp, Karaciğer ve Böbrekler Umut Oldu

Kalp Ankara, böbrekler ve karaciğer İstanbul bölgesindeki hastalara umut oldu. Hastane Yönetici/Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, bağışta bulunan aileye ve yakınlarına başsağlığı diledi. Başhekim Güneş, organ bekleyen hastalar için büyük bir umut oldu, Hastane Yönetimi olarak, aileye minnettarlığımızı sunuyor, Allah'tan rahmet ve baş sağlığı diliyoruz, dedi.