Derince Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’Nde “Emzirme Haftası” Etkinliği

DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE “EMZİRME HAFTASI” ETKİNLİĞİ

Anne sütünün teşviki ve bebek dostu hastaneler programı kapsamında “Bebek Dostu Hastane” ünvanına sahip olan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası olması nedeniyle, anne sütünü önemine dikkat çekmek için 7 Ekim Cuma günü 2.Emzirme Günü etkinliği düzenlendi.

Hastane Yönetici/Başhekimi Doç.Dr.Mustafa Güneş, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Vildan Burç, Müdür Yardımcıları Serap Efe, Derya Göçmengil ve Birim Sorumlusu Serap Ayhan tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Hastane BaşhekimYardımcısı Dr.Yusuf Atakan BALTRAK, hastane olarak amaçlarının, “Bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve emzirmenin en az 2 yaşına kadar sürdürülmesi” için anne ve anne adaylarına eğitim vererek, sağlıklı nesiller yetiştirlmesine katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

Anne adayları ve annelerin bebekleri ile birlikte katıldığı etkinlikte Emzirme Danışmanları Şermin Dere ve Sema Kayaş tarafından Anne sütünün önemi ve faydaları, Anne sütü saklama koşulları, Emzirmede çıkabilecek sorunlar ve baş etme yöntemleri, Uygulamalı emzirme teknikleri konularında katılımcılara bilgiler aktarıldı.

Anne ve anne adayları anne sütü ve emzirmeye dair tüm konularda merak ettikleri soruların cevaplarını aldı.

Hastane Yönetimine memnuniyetlerini dile getiren katılımcılar etkinlikten son derece memnun kaldı.

Anne adayları ve bebekleri ile birlikte annelerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, anne sütünün önemini anlatan bilgilendirme kitapçığı ile bebek bakım çantası hediye edilmesi ve lohusa şerbeti, meyve ikramları ile son buldu.