Meme Kanserine Karşı Bilinçlendirme Eğitimi Yapıldı

MEME KANSERİNE KARŞI BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ YAPILDI

Ekim ayının meme kanseri bilinçlendirme ayı olması nedeniyle, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, hastanede çalışan tüm personele, Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı, Kanser Erken Teşhis ve Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) personelleri tarafından, meme kanserine karşı bilinçlendirme eğitimi yapıldı.

KETEM çalışanları Dr Esin GENÇ ve Ebe İlkay AYDOĞDU tarafından verilen eğitimde, olası bir meme kanseri konusunda katılımcılar bilgilendirildi. Konuşmasında erken teşhisin önemine dikkat çeken Dr GENÇ, “Bu kanser türü kadınlarda en sık görülen türdür. Riskli sonuçlar doğurabilecek özelliğe sahiptir. Meme kanserinden tam anlamıyla korunma yöntemi yoktur ama tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu kansere yakalanmamak adına erken teşhis çok önemlidir.Meme kanseri şüphesi ve belirtisi taşıyanların en yakın KETEM merkezine giderek erken teşhis için muayene yaptırması gerekli olduğuna vurgu yapıldı.