Derince Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Sayesinde Eski Sağlığına Yeniden Kavuştu

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sayesinde Eski Sağlığına Yeniden Kavuştu

İnme (felç) geçiren 58 yaşında ki H.B.  başvurmuş olduğu Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi  İnme Merkezinde  Nöroloji Uz. Dr. Uygar Utku tarafından  uygulanan pıhtı çözücü tedavi (trombolitik) tedavi sonrasında eski sağlığına tekrar kavuştu.  Kendisini tekrar hayata bağlayan doktorunu hastanede ziyarete giden H.B. o günleri şöyle anlattı: ‘ Sağ kol ve bacağıma aniden bir şeyler oldu. Hiç hareket ettiremiyordum. Sanki bana ait değillerdi. Sonra benimle konuşulanı anlıyor ancak cevap veremiyordum. Tam bir kabustu. Yakınlarım beni bir hastaneye götürdüler. Oradan başka bir hastaneye… Daha sonra öğrendim; bir tedavi şansım varmış onu da sadece Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Dr. Uygar Utku ve ekibi uyguladığı için, beni sevk etmişler. Uygar beye ve emeği geçen tüm sağlık personelimize çok teşekkür ediyorum. Tekrar sağlığıma kavuştum Allah razı olsun.” Dedi.

Unutmayın ki Zaman= Beyin

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnme Merkezi Girişimsel Vasküler Nöroloji Direktörü Uz. Dr. Uygar Utku; Sayın Yönetici Başhekimimiz Doç. Dr. Soner Şahin tarafından kurulan İnme Merkezimiz sayesinde istemik inme Kocaeli  İlimiz ve çevre merkezler için tedavi edilebilir bir hastalık halini almıştır. Trombolitik tedavi ile inme hastalarımız eski normal sağlığına kavuşmuştur. Burada en önemli konu zamandır.Çünkü tedavi inme geçirdikten sonra ki ilk 3 saat içerisinde uygulanabilmektedir ifadelerini kullanarak felç şüphesi olan hastalarımızın vakit kaybetmeden acile başvurması bu merkezlerden de en kısa sürede “İnme Merkezimize” getirilmesi gerektiğini dile getirdi.