Derince Eğitim Ve Araştirma Hastanesinde Diyabet Standi Açildi

DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE DİYABET STANDI AÇILDI

Kocaeli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğimiz tarafından toplumda "diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak" için tüm hastanelerde yıl boyunca haftada bir gün diyabet standı açılması uygulaması başlatılmıştır.
Hastanemizde de bu amaçla 15.01.2016 tarihinde "Diyabet farkındalıkve bilgilendirme"standı açıldı.Hastanemize gelen 192 kişiye Diyabet Eğitim Hemşireleri Derya Akyıldız, Zeynep Erol ve Stajyer Öğrenciler Yasemin Aydaş, Merve Cingi ve Dilay Yılmaz tarafından eğitim verilerek, kilo ve boy ölçümü yapıldı. Beden kitle endeksi hesaplaması yapılarak hastalarımız dahiliye polikliniğine yönlendirildi. Ayrıca Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Vildan Burç, Müdür Yardımcısı Serap Efe ve Birim Sorumlusu Serap Ayhan tarafından Diyabet, Gestasyonel Diyabet ve Tip-1 (Çocukluk Çağı) diyabetokullarımız hakkında bilgi verilip, eğitim almak isteyen vatandaşlarımız okula kayıt yapıldı.
Katılımın yoğun olduğu standta hastalarımız ve yakınları yapılan uygulamadan ve eğitimlerden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, teşekkürlerini ilettiler.