Anne Otelimiz Yenilendi

DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE “ANNE OTELİ” YENİLENDİ

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, doğum sonrası yeni doğan yoğun bakımda tedavi gören bebeklerin sık  aralıklarla anne sütüyle beslenmesi, bu nedenle annelerin hastaneden uzaklaşmaması, annelerin bebekleri ile  daha rahat ilgilenebilmeleri için “Anne Oteli” yenilenerek otel konforunda standartlar sağlandı.

İsmi verilmeyen bir hayırsever tarafından 15 bin liraya yaptırılan Anne Oteli’nin açılışına Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, İdari Birimler Başkanı Dr. Harun Öz, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Soner Şahin, Körfez Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Fatih Güneş, Gebze Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Selma Bozkurt, Dilovası Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kıvanç Tunç, Başhekim Yardımcıları, Mali ve İdari Hizmetler Müdürü Ümit Tırpancı, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Vildan Burç ve Müdür yardımcıları katılım gösterdi.

1 ODA 2 YATAK KAPASİTELİ

Geniş ikramların takdim edildiği açılış programında, Anne Oteli hakkında açıklamalarda bulunan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici Başhekimi Doç. Dr. Soner Şahin, “Anneler doğum yaptıktan sonra kuvöz ihtiyacı veya çeşitli sebeplerle bebeklerinden ayrı kalabiliyorlardı. Anne oteli sayesinde artık bebekleri ile aynı çatı altında hiçbir endişe taşımadan rahatlıkla kalabilecekleri bir ortam oluşturduk. Bebeğin annesinden ayrı kalması hem anne hem de bebeğin sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Annede depresyon oluşuyor. Süt salgısında azalma meydana geliyor. Bu direkt bebeğin sağlığını ve bakımını etkiliyor. Açmış olduğumuz anne oteli sayesinde tüm bu olumsuzluklar önlenmiş olacaktır. Anne Oteli başlangıç olarak 1 oda ve 2 yatak kapasiteli olacaktır” dedi.