Derince Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Diyabet Okulu Mezun Vermeye Devam Ediyor

DERİNCE EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ
                                           “DİYABET OKULU “ MEZUN VERMEYE DEVAM EDİYOR

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 05.11.2015 tarihinde açmış olduğumuz “Diyabet Okulu  4’cü grubundan bu ay 20 kişi mezun olmuştur.
Hastanemizin Başhekim Yardımcısı Doç. Uz. Dr. Ayşegül Taş, Dahiliye Hekimi Dr. Emel Çalışkan Bozyel , Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Vildan Burç, Müdür  Yardımcısı Serap Akkaya Efe, Birim Sorumlusu Serap Ayhan, Diyabet Eğitim Hemşireleri Zeynep Erol ve Derya Akyıldız’ın hastalarımızın sertifikalarını vermek üzere hazır bulunduğu Diyabet Okulu Mezuniyet töreninde “Diyabet Okulumuzun mezunlarını vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
Eğitim, diyabet bakımının temel taşıdır. Dünyadaki diyabetli hasta sayısı ABD nüfusunun üzerinde olmasına rağmen, diyabet; önlenebilen, geciktirilebilen, bulaşıcı olmayan bir hastalıktır. Ancak diyabete bağlı olarak gelişen komplikasyonlarla baş etmek oldukça zor ve meşakkatlidir. Hastanemiz polikliniğinde bireysel eğitimlerin yanında toplantı salonumuzda 1 ay süresince ücretsiz ve ara öğün destekli olarak düzenlenen “Diyabet Okulu”nda; Diyabet Eğitim Hemşireleri Zeynep Erol ve Derya Akyıldız tarafından diyabet nedir, belirtileri, tanı, tedavi, risk grupları, kan şekeri düşüklüğü, yüksekliği, tedavisi, hedef değerler, evde kan şekeri takibi ve önemi, insülin tedavisi uygulama, saklama, ayak bakımı konuları; diyetisyenler Yasemin Özdeş  Yılmaz ve Enise Çalışkan tarafından beslenme ve püf noktaları; Fizyoloji Uzmanı Dr. Ayşegül Taş tarafından egzersiz ve önemi, egzersizde dikkat edilmesi gerekenler; Dahiliye Hekimi Dr. Emel Çalışkan Bozyel tarafından oral antidiyabetik ilaçlar ve kronik komplikasyonlar; Psikolog Sinem Tekeş  tarafından diyabette psikolojik sorunlar, sosyal haklar ve günlük yaşam konuları anlatılmıştır.
Sağlık profesyonelleri ve diğer diyabet hastaları ile etkileşime girmek suretiyle davranış değişikliği ve daha iyi bir diyabet özyönetimi hakkında bilgi sahibi olmamız önem arz etiğinden tüm diyabet hastaları ve yakınlarının halen devam etmekte olan “Diyabet Okulu” eğitim programına katılımlarınızı bekliyoruz.