Kadına Yönelik Şiddette Ulusal Mücadele Günü Farkındalık Etkinliği

KADINA YÖNELİK ŞİDDETTE ULUSAL MÜCADELE GÜNÜ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Kadına Yönelik Şiddette Ulusal Mücadele günü olması sebebiyle farkındalık etkinliği düzenlendi. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans salonunda Kanuni ve Mesleki Anadolu Lisesi öğretmeni ve Aktif Felsefe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Refika Nemez tarafından verilen konferansta öfke kontrolü anlatıldı. Şiddetin daha çok zihinsel ve psikoloji kökenlerine bakılması gerektiğini söyleyen Nemez; sadece kadın veya erkeğe değil tüm insanlığın temel sorunudur şiddet çünkü şiddetin kökeni nedeni duyguları yönetememektir. Duygularımızı nasıl yönetebiliriz onun için farkındalık oluşturmak gerektiğini dile getirdi.

Kadınlara şiddetin önlenmesinin ön planda tutulduğu; Kadına Yönelik Şiddette Ulusal Mücadele Günü konferansına Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Erkan Şengül, Müdür Yardımcıları Serap Akkaya Efe, Birim sorumlusu Serap Ayhan, Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Muharrem Demirkol, Eğitim Birimi Hemşiresi Yeşim Kılıçaslan ve Bahar Kızılay katılım gösterdi.

Şiddeti önlemede farkındalık konferansına katılım gösteren hekimler , sağlık çalışanları, hasta ve yakınları böyle organizasyona ev sahipliğinde bulunan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimine teşekkürlerini iletti