Hastanemizde “Kalite Değerlendirmesi” Gerçekleştirildi

HASTANEMİZDE “KALİTE DEĞERLENDİRMESİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hasta ve çalışan güvenliği ile memnuniyetinin sağlanmasını esas alan Sağlıkta Kalite Standartları ile bu standartların uygulanmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen “Sağlıkta Kalitenin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik”  kapsamında hastanemizde kalite değerlendirmesi gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığına bağlı,  Kalite Değerlendiricileri tarafından gerçekleştirilen değerlendirmede  hasta ve çalışan güvenliği standartları başta olmak üzere sağlık hizmeti sunum kalitesi standartları  ve bir çok standart yerinde görülerek değerlendirildi.

Hastane Yönetimi ve çalışanlarının ekip ruhu ve özveriyle katkı sağladığı “Kalite Değerlendirmesi” SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başarıyla gerçekleştirilmiş oldu.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş “Sağlıkta dönüşüm kapsamında, hastanelerin hizmet sunumunda yapılan iyileştirme çalışmalarının temeli olan Sağlıkta Kalite çalışmalarını ciddiyetle önemsiyoruz. Sağlıkta Kalite çalışmaları hem hasta hem de çalışan güvenliği ve memnuniyeti açısından çok önemlidir. Bu kapsamda hastanemizde Kalite çalışmaları titizlikle yürütülmektedir. Ayrıca bu değerlendirmenin yerinde eğitim olması ve gelen değerlendirici ekibinin bu anlamda hastaneye farklı bakış açısıyla sağladığı katkılar bizim için önemlidir. Hastanemizdeki sağlık hizmetlerini, kalite standartları çerçevesinde ve özenle sunan tüm çalışanlarımız ile  Bakanlık Değerlendirici ekibine teşekkür ederim” diye konuştu.