Derince Araştırma Hastanesi Diyabet Konusunda Bilgilendiriyor

DERİNCE ARAŞTIRMA HASTANESİ DİYABET KONUSUNDA BİLGİLENDİRİYOR

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabet hastalığına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve bilgilendirme amacıyla çalışmalar yapıyor.

Verilen Eğitimlerle Vatandaşlar Bilgilendiriliyor

Hastanede düzenli olarak kurulan stantlarla ve Uzman hekimler, Diyetisyenler ile konularında uzman eğitimcilerin konu hakkında eğitim verildiği Diyabet okullarında  vatandaşlara Diyabet hastalığı hakkında önemli bilgilendirmeler yapılıyor.

Düzenli Olarak Stantlar Kuruluyor

Hastane poliklinik girişine kurulan standa yoğun ilgi gösteren toplam 211 kişinin boy, kilo  kan şekeri ve tansiyon ölçümleri yapıldı. Ayrıca 188 kişinin kan şekeri ölçümü yapıldı. Değerlerinde anormallik saptanan kişilerin Dahiliye ve Diyet polikliniklerine yönlendirmeleri yapıldı ve önerilerde bulunuldu. Diyabet hastası olan kişilerin olası komplikasyonlarından biri olan retinopatiye farkındalığı arttırmak amaçlı göz muayeneleri olmaları için göz polikliniğine yönlendirmeleri yapıldı.