Derincede Organ Nakli Ve Bağışı Paneli Gerçekleştirildi

DERİNCEDE ORGAN NAKLİ VE BAĞIŞI PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “Umuda Uzanan Eller” sloganı ile hazırlanan Organ Nakli ve Bağışı konulu panel gerçekleştirildi.

Amaç Organ ve Doku Bağışının Temini, Bu Konudaki Bilgi Eksikliğinin Giderilmesi ve Geliştirilmesi

Organ bağışı ve doku naklinin yaygınlaştırılması ve bu bilincin geliştirilmesi amacıyla hastane konferans salonunda gerçekleştirilen panele, Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Kocaeli Kamu Hastaneleri İdari Hizmetler Başkanı Op. Dr. M. Coşkun Güler, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, çok sayıda kamu kurum yöneticisi ve idarecileri ile çalışan personeller ve vatandaşlar katılım sağladılar.

Ülkemizdeki Sıkıntıyı Kadavradan Nakil İle Çözebiliriz

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş “Organ bağışı konusunda yaptığımız çalışmaların amacı donör yani kadavradan nakil sayısını arttırmaktır. Canlıdan canlıya gerçekleştirilen nakillerle Ülkemizdeki organ nakli ile umut bekleyen hastalarımıza çare olamayız. Ülkemizde nakil sıkıntısını ancak kadavradan nakil ile çözebiliriz. Bir kişinin yaşamasına vesile olmak tüm insanların yaşamasına vesile olmak gibidir. Bu yüzden ben burada bu ulvi kararı vererek beyin ölümü gerçekleşen hastalarının organlarını yaşama umut bekleyen diğer hastalara nakil kararı vererek yaşamlarına umut olan ailelere  teşekkür ediyor, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Önemli Mesafeler Kat Ettik!

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney “ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Organ Nakli hizmetlerin yapılması hem ilimiz hem bölgemiz adına çok önemli. Buna böbrek nakli ile başlanmış olması da çok önemli çünkü Ülkemizde en çok yapılan ve ihtiyaç gereken nakil çeşidi böbrek naklidir. Ülkemizde Sağlık Bakanlığımızın da teşvikiyle bu konuda ciddi mesafeler kat ettik. Organ nakli ve bağışı konusunu ciddiyetle önemsememiz ve desteklememiz gerekiyor. İnşallah bu konuda bundan sonra da daha güzel çalışmalara devam edeceğiz. Programın gerçekleşmesine vesile olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Yaşam Hakkı Her şeyin Önündedir

Derince Kaymakamı Akın Yılmaz  gerçekleştirdiği konuşmasında ise “ İnsan sağlığı son derece önemlidir. Yaşam hakkı her şeyin önündedir. Asıl olan hayatı dolu dolu sağlık içinde hakkı ile yaşamaktır. Ülkemizde de konu ile alakalı olarak Sağlık Bakanlığımız ve diğer kurumlarımız  elinden gelen her şeyi yapıyor. Organ ve Doku Nakli hizmetlerinin geliştirilmesinde rol oynayan bu programı gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyor, teşekkürlerimi ifade ediyorum” diye konuştu.

Eğitimciler Katılımcıları Organ Nakli ve Bağışı konusunda Bilgilendirdi

Açılış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Canan Balcı, Doç. Dr. Erkan Şengül, Uz. Dr. Bekir Voyvoda, Uz. Dr. Orhan Yücel, Uz. Dr. Ömür Memik Organ Nakli ve Bağışı konusunda verdikleri eğitimle katılımcıları bilgilendirdiler.

Yaşama Umut Olan Ailelere Plaket Verildi

Program, beyin ölümü gerçekleşen hastalarının organlarını bağışlama kararı veren ailelere, plaket takdimi yapılması ve andıça isimlerinin işlenmesi ile son buldu.