“3. Organ Nakli Ve Güncel Sorunlar Farkındalık Sempozyumu” Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’Un Katılımıyla Gerçekleşti

Her yıl 3-9 Kasım Günleri arasında yapılan Organ Bağışı Haftası kapsamında düzenlenen “3. Organ Nakli ve Güncel Sorunlar Farkındalık Sempozyumu” Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.

“3. ORGAN NAKLİ VE GÜNCEL SORUNLAR FARKINDALIK SEMPOZYUMU” VALİMİZ SAYIN HÜSEYİN AKSOY’UN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

Ülkemizde Organ Bağışı Bilincinin artırılması amacıyla her yıl 3-9 Kasım Günleri arasında yapılan Organ Bağışı Haftası kapsamında düzenlenen “3. Organ Nakli ve Güncel Sorunlar Farkındalık Sempozyumu”Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Ramada Plaza Otel’de düzenlenen Sempozyuma; Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanı sıra İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mürsel Durmaz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, ilimizde sağlık çalışanı, doktorlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda;  Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney ve İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mürsel Durmaz’ın yaptığı konuşmalarının ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yaptığı konuşmalarında ; “Değerli katılımcılar, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Dünyamızın ve ülkemizin önemli konularından olan organ bağışı münasebetiyle düzenlenen bu toplantıda ben de sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duymaktayım. Bu konuda toplumu daha duyarlı hale getirmek ve organ bağışını daha üste noktalara taşıma amaçlı birçok organizasyon yapılıyor. Toplumda organ bağışı konusunda genel olarak vatandaşımızın kafasında sorular oluşuyor. Bu soru işaretlerinin giderilmesi amacıyla konunun çok iyi anlatılması lazım. Bunu da sağlık camiası olarak bizler  yapacağız. Dolayısıyla bu konuda uzman olan arkadaşlarımızın insanlarımızın kafasında ki bu soru işaretlerini ortadan kaldıracak açıklamayı onların anlayabileceği dilde anlatması lazım. Anlattığımızda insanlarımızın bu noktadaki duyarlılığını çok daha üst noktalara taşıyacaktır  ve organ bağışında çok daha farklı konuma geleceğiz.

HEDEFİMİZ; KOCAELİ’NDE 15-69  YAŞ GRUBUNDAKİ 652 BİN KADINIMIZA ULAŞMAKTIR.

Değerli katılımcılar,  daha önce görev yaptığımız yerlerde yürüttüğümüz ‘Kadın Sağlığı Projemiz vardı.  Kocaeli olarak da yine bu Kadın Sağlığı  Projemizi 25 Ekim itibariyle kamuoyuyla da paylaştık. İl Sağlık Müdürlüğümüzün ekipleri her ilçede oluşturuldu. 15-69 yaş grubundaki kadınlarımıza Kadın Sağlığı Eğitim Projemizi başlattık. Buradaki amaç; meme kanseri konusunda kadınlarımızı bilinçlendirmek, kendi kendini muayene edebilir konuma onları taşıyabilmektir. Kocaeli’nde yürüteceğimiz bu çalışmalara İl Sağlık Müdürümüzün önerisi kapsamı içerisinde çok uzun olmamakla beraber, kadınlarımızı yine de  belirli bir ölçüde bilgi sahibi etme ve belirli bir bilgiye ulaşması  amacıyla organ bağışı konusunu ekledik. Bu eğitim programımıza Kadın sağlığı konusuna  Organ Bağışı konusunu ekledik. Hedefimiz; Kocaeli’nde 15 -69  yaş grubundaki 652 bin kadınımıza ulaşmaktır. Sağlık, hepimiz için önemlidir. Sizlerde sağlıkta görev yapan arkadaşlar olarak Kocaeli’nde sağlık sektörünün daha üst noktalara taşınması adına belirli gayret içerisindeyiz. Ben bu sempozyumun amacına ulaşmasını diliyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Organ Bağışı Konusunda bir farkındalık yaratmasını diliyorum.” diyen Sayın Valimizin konuşmalarının ardından3. Organ Nakli ve Güncel Sorunlar Farkındalık Sempozyumuna geçildi.