Derince Eğitim Araştırmadan Geri Dönüşüm Projelerine Tam Destek

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ambalaj atıkların geri dönüşümü ve milli ekonomiye destek projesine tam destek sağlıyor.

Geçtiğimiz günlerde hastane poliklinik girişine kurulan stantlarda bitkisel atık yağların çevreye zarar vermeden geri dönüşümünün sağlanması amacıyla; bitkisel yağların çevreye zararları ve geri dönüşümünün önemi hakkında sağlık personellerine ve vatandaşlara bilgilendirme yapılmıştı.

Geleceğini çöpe atma, pet şişeni potaya at

Hastanenin belirli noktalarına basketbol potası görünümündeki ambalaj atık toplama kutuları yerleştirilerek ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması konusunda farkındalık oluşturuldu.

Geri Dönüşüm Destek Projesi kapsamında hastane binasında ambalaj atık deposu ve cam atık toplama kumbarası bulunmaktadır. Böylelikle bu alanlarda toplanan ambalaj atıkları, belediyeler ile atık toplama protokolü bulunan lisanslı firmalara verilmektedir.

Ayrıca hastane yemekhanesinde ambalaj atıkları kaynağında ayrı olarak toplanmaktadır. Pil atık toplama noktasında biriktirilen pil atıkları en az 6 ayda bir belediyelere makbuz karşılığı verilmektedir.

Geri dönüşüm projesiyle hem çevremizi hem de doğal kaynaklarımızı korumuş oluyoruz

Dünya nüfusunun artması nedeniyle her gün daha fazla tüketilen su, orman, madenler, petrol gibi doğal kaynaklarımızı geri dönüşüm ile daha uzun süreli kullanabiliriz. Tekrar değerlendirilebilen atıkları geri dönüştürerek doğal kaynaklarımızı tüketmeden yeni ürünler elde edebiliriz. Örneğin; 1 ton kağıdın geri dönüştürülmesiyle 17 adet ağacın kesilmesi önlenebilir. 1 ton plastik ambalaj atığının geri dönüşümü sonucunda 14000 kwh enerji tasarrufu sağlanmış olur. 1 ton cam atığın geri dönüşümü sonucunda ise, 100 litre petrol tasarrufu sağlanır. Ambalaj atıklarının hammadde olarak kullanılması çevre kirliliğinin engellenmesi açısından da önemlidir.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, tüm sağlık kuruluşlarımızda yürütülmekte olan Çevre Dostu Hastane ve Geri Dönüşüm Projesi'ne, çalışanlarımızın gereken  desteği verebilmesi için, çevre ve atık yönetimi konusunda sağlık çalışanlarına yönelik olarak verilen eğitimler aralıksız olarak devam etmektedir.