Derince Araştırma Hastanesi Toplumsal Duyarlılıkta Öncü Hastane

SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak faaliyetine yoğun bir şekilde devam eden İzmit Alikahya Yerleşkesi,  toplumsal duyarlılık yönünde yapmış oldukları  çalışmalara bir yenisi daha ekledi.Geçtiğimiz haftalarda Kızılay’a açmış oldukları stantla destek veren Sağlık Tesisi, Suriyeli çocukları sünnet yaptı.

TÜİK verilerine göre ilimizde yaklaşık 9 bin Suriyeli vatandaşın yaşadığı açıklandı. Yaşanan savaştan dolayı zor durumda kalan Suriye vatandaşların ülkemize göç etmesiyle birlikte bir çok sağlık ihtiyaçlarını da beraberinde getirdi. Derince Belediye’si, Derince İlim Yayma Cemiyeti ve Hastane yönetiminin ortaklaşa düzenlediği çalışmayla, Derince’de yaşayan Suriyeli ailelerin çocukları sünnet edildi.

Alikahya Yerleşkesinde Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Yusuf Atakan Baltrak tarafından 1-7 yaş arası 12 çocuğa yapılan sünnet aileleri de mutlu etti. Suriye’den göç eden Türkmen aile bireyi Muhammed “Bizler çok mutlu olduk. Allah’da bu mübarek günde devleti milleti mutlu etsin. Herkesten razı olsun”dedi.

Sünnet bitiminde Çocuk Cerrahi Servisinde yatışı yaptırılan çocuklar hastane çalışanlarıyla keyifli saatler yaşadı.