Hastanemizde 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü Etkinliği Düzenlendi

HASTANEMİZDE 5 MAYIS DÜNYA EL HİJYENİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

Vatandaşlara kurulan stantta el yıkamanın önemi ve teknikleri anlatılarak ücretsiz el dezenfektanları ve broşürler dağıtıldı. Yine Hastane konferans salonunda vatandaşlara ve çalışanlara Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr Selcan Arslan Özel tarafından Hijyen Eğitimi verildi. Dr Selcan Arslan Özel “Günümüzde tüm dünyada yılda 60 milyon insan hastane enfeksiyonlarından kaybedilmektedir. Etkili ve uygun zamanda yapılan  el hijyeni ile hastane enfeksiyonları ciddi anlamda azaltılmaktadır. El hijyeni etkili, ucuz, kolay bir yöntemdir. Dünya Sağlık Örgütü bu yıl sağlık çalışanlarına; ellerinizi doğru zamanda yıkayın ve antibiyotik direncinin yayılımını durdurun mesajı vermektedir. Bugün harekete geçelimki, yarınlarda tedavi şansımız olsun. Bizde tüm dünyada vurgulandığı gibi sağlık çalışanlarımıza ellerinizdeki antibiyotik direnci ile ellerimizi yıkayarak savaşabiliriz” diye konuşarak vatandaşlara ve çalışanlara el hijyeni ile alakalı önemli bilgiler verdi.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici/Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş “Ellerini yıka hayat kurtar sloganıyla tüm dünyada Dünya Sağlık Örgütü el hijyeni gününün kutlanmasını desteklemektedir. Bizde hastanemizde bu günü kutlamak ve el hijyeninin önemini vurgulamak adına sağlık çalışanlarımızla birlikte böyle bir etkinlik düzenledik. Etkinlikte emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.