Herşeyin Başı Sağlık, Sağlığın Başı Aşı

Derince Eğitim Araştırma Hastanesinde Aşı Polikliniği Uygulaması

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde,  genişletilmiş bağışıklık programı kapsamında, sağlık personeli ve toplumun aşı konusunda duyarlılığının arttırılması, toplumun aşılama ve aşı ile önlenebilir hastalıklar konusunda farkındalığın arttırılması ve erişkinlerde aşılama talebinin arttırılması amacıyla, Dünya Aşı haftasında Hastanemizde “Aşı Polikliniğimiz” hizmet vermektedir. Devamında Enfeksiyon Hastalıkları polikliniğimizde aşı uygulamaları devam edecektir.  Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülten Ünlü ve Enfeksiyon kontrol komitesi çalışanlarının hizmet verdiği poliklinik, vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi görüyor.

Hastanemiz konferans salonunda yetişkinler risk grubu aşılaması hakkında  vatandaşlarımıza eğitim Uz. Dr. Gülten Ünlü tarafından verilerek halkımız bilgilendirildi. Poliklinikler girişine kurulan stantta ise broşürler ve stickerlar halkımıza dağıtıldı.

Yetişkin aşılama programı kapsamında aşı polikliniğimizde aşılanan hastalara aşı kartları hazırlanarak verildi. Aşı polikliniğinden hizmet alan vatandaşlarımız, uygulamadan ötürü memnun olduklarını dile getirerek Hastane Yönetimine ve Aşı polikliniği çalışanlarına teşekkürlerini ifade ettiler.