Hastanemizde “Anne Dostu Hastane” Değerlendirmesi Gerçekleşti

DERİNCE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE “ANNE DOSTU HASTANE” DEĞERLENDİRMESİ GERÇEKLEŞTİ

SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “Anne Dostu Hastane Değerlendirmesi” gerçekleşti. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından yürütülen “Anne Dostu Hastane Programı” kapsamında; Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anne Dostu Hastane olma yolunda bütün hazırlıklarını tamamladı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “Anne Dostu Hastane” adayı olarak, anne adaylarına ev ortamı rahatlığında yüksek konfor ve mahremiyetleri göz önünde bulundurularak doğum hizmeti verilmesi amaçlanmaktadır. Bu konuda kurum olarak gerekli eğitim, fiziksel donanım ve tıbbi ekipman sağlanmış olup Anne Dostu Hastane olma kriterleri yerine getirilmiştir.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici/Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş “Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak Anne Dostu Hastane olma yolunda uzun,yorucu ama sonucu güzelliklerle sonuçlanan bir mesafe kat ettik. İdarecisi, müdürü, doktoru, hemşiresi, ebesi,velhasıl bütün personeli ile birlikte en güzel şekilde çalıştık. Bu bir hizmettir; Vatanımıza, insanlığa, Kocaelimize bir hizmettir. İnsan odaklı çalışmanın zevkini tattık, yorulduk, uykusuz kaldık, ama yeniden diriliş sevdasıyla çalışmalarımıza devam ettik. Sonuç olarak hedefimize vardığımıza inanıyorum. Anne dostu hastane olma yolundaki başarı ekibimin başarısıdır. İnşaallah daha güzel projelerle geride hoş bir sâda bırakırız” diye konuşarak Anne Dostu Hastane değerlendirmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılacak olan hesaplamalar ve değerlendirmelerin ardından Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin “Anne Dostu Hastane” değerlendirmesi sonucu açıklanacak.