Hastanemizde Diyabet Farkındalık Standı Kuruldu

HASTANEMİZDE DİYABET FARKINDALIK STANDI KURULDU

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Diyabet Hastalığına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve bilgilendirme amacıyla Diyabet farkındalık standı kuruldu.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinik girişine  kurulan standa yoğun ilgi gösteren vatandaşların boy-kilo oran endeksi, kan şekeri ve tansiyon ölçümleri yapıldı. Değerlerinde anormallik saptanan kişilerin Dahiliye ile Diyet polikliniklerine yönlendirmeleri yapılarak gerekli önerilerde bulunuldu.

Bu amaçla 47 kişinin Dahiliye ve Diyet polikliniğine, 21 kişinin ise Diyabet okuluna kaydı yapılarak toplamda 88 kişinin taraması yapılmış oldu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici/Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen vatandaşlarımıza yapılan farkındalık ve bilgilendirme çalışmaları nedeniyle emeği geçen tüm çalışanlara teşekkürlerini iletti.