Gerçek Dostlar Kromozom Saymaz

GERÇEK DOSTLAR KROMOZOM SAYMAZ

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 21 Mart Down Sendromu Günü nedeniyle, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü koordinatörlüğünde toplumsal farkındalık yaratmak, Down Sendromu bireylerin ayrımcılık ve ön yargıya maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla Özel Gün Gelişim Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde Down Sendromlu çocuklarımızı ziyaret etti.

Hastane Yöneticisi Doç.Dr. Mustafa Güneş konuşmasında “Bu çocuklarımızın yetişmesinde, bir meslek edinmesinde ailelerin, toplumun ve eğitim kurumlarına büyük görev düşmektedir. Normal bir eğitimle güzel bir mesleki başarı elde edebilirler. Bu çocuklarımıza bir özürlü gözüyle değil bir kromozom fazlalıklarının olduğunun bilinciyle hareket etmek, bütün toplumun bu bilinçle davranış modeli oluşturması gerektiğini ifade ederek bu organizasyonu düzenleyen Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Vildan Burç, Kan Merkezi Sorumlu Teknisyeni Volkan Aydemir ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ifade etti”.

Ziyaret esnasında Hastane Başhekim Yardımcıları Uz. Dr. Yusuf Atakan Baltrak ve Uz. Dr. Ayşegül Taş, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Vildan Burç, Sağlık Bakım Hzimetleri Müdür Yardımcıları Serap Efe ve Derya Göçmengil, İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Fatih Zer, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr.Ferhan Mutlu, Tıbbi Genetik Uzmanı Dr.Nejmiye Akkuş, Merkez Bina ve Alikahya Yerleşkesi Servis Sorumlu Hemşireleri tarafından verilen hediye toplar çocuklarımızı ve aileleri çok mutlu etti.
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferhan Mutlu ve Tıbbi Genetik Uzmanı Dr. Nejmiye Akkuş konuşmalarında bireylerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber izole edilmeden yaşamalarının büyük önemini ifade ettiler.

Dünya Down Sendromu Günü gibi farkınadalık yaratacak organizasyonlar tüm toplumun kapsamlı bakış açısı ile Down Sendromu hakkında bilgilendirilmesine olanak sağlamaktadır.
Özel Gün Gelişim Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezindeki Down Sendromlu çocuklar, aileleri ve rehabilitasyon merkezi çalışanları Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirip, teşekkürlerini ifade ettiler.